Zelfkennis is de sleutel ...                                                   ...tot een succesvolle carriere!

Heb je management ambities? Wil jij je huidige positie versterken of wellicht doorgroeien? Word je voldoende gezien door (hoger) management? Of ben je een gelouterde (executive) manager, die zijn/haar medewerkers niet meer in beweging krijgt? Is de bezieling uit het bedrijf? Hoe dan ook, er zijn belemmeringen om weer een stap verder te komen.....Ga aan de slag!


Visie op goed leiderschap

Een goede leider/ manager heeft geen last van onbewuste innerlijke complexen, die onterecht geprojecteerd worden op mensen of situaties in zijn/haar omgeving.  

 

Een goede leider leeft vanuit een innerlijke overtuiging, omdat zijn/haar echte drijfveren bekend zijn. Hierdoor is natuurlijk leiderschap ontstaan, omdat hij/zij functioneert vanuit bezieling (contact met zichzelf), vertrouwend op eigen talenten. De geleverde inspanning zal energie genereren en de gewenste resultaten opleveren. Deze leider heeft geen bevestiging en waardering nodig uit de directe omgeving of van meerderen, omdat hij opereert vanuit eigen kracht.

 

Bij een goede leider zullen tegengestelde eigenschappen (in een ieder mens aanwezig) goed geïntegreerd zijn. 

 

Door een goede zelfkennis zijn ook de relaties met anderen evenwichtig. De communicatiestijl van de geïntegreerde leider zal heldere en krachtig,  inlevend en inspirerend zijn. 

 


Integreren van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen

Er hoeft geen quotum gesteld te worden aan een minimum % vrouwen in leidinggevende posities. Waarnaar gestreefd dient te worden is dat IN een man of vrouw, zowel de vrouwelijke als de mannelijke eigenschappen goed ontwikkeld zijn. Zodat wanneer de situatie daarom vraagt yin (vrouwelijke) of yang (mannelijke) krachten aangesproken kunnen worden.  Wat meer power & doelgerichtheid als het nodig is, maar ook wat meer intuïtie, creativiteit & inlevingsvermogen om de effecten van deze acties in de gaten te houden. Waarlijk Situational Leadership dus. Een goede manager dient beide kwaliteiten te ontwikkelen en hiertussen te kunnen schakelen.  

Continu (persoonlijk) ontwikkelingsproces

Een goede leider/manager werkt continu aan zichzelf om nog beter en nog meer geïntegreerd te kunnen leven en handelen. Het betreft een continu proces en het is een ware ontdekkingsreis. Hij/zij zal leren signalen te herkennen, die zich in het onbewuste afspelen. Door deze te onderzoeken kan hij/zij weer persoonlijk verder groeien.